petak, 13. februar 1998.

DR RADMILA MILENTIJEVIC RAZGOVARALA S DIREKTOROM SVETSKE SLUZBE BBC GVINET HENDERSON

Novinari radija i TV u skoli BBC

Beograd, Beta. - Ministar za informacije Srbije Radmila Milentijevic razgovarala je juce sa direktorom Svetske sluzbe britanskog radija Bi-Bi-Si (BBC) za skolovanje kadrova Gvinet Henderson i Polom Vudom koji ce obavljati funkciju direktora Evropskog centra za radiodifuzno novinarstvo u Beogradu. Gvinet Henderson je upoznala Milentijevicevu sa projektom Centra za obuku mladih novinara za radio i televiziju, saopstilo je Ministarstvo za informacije.

Prema tom projektu, koji u potpunosti finansira Evropska unija, obucavanje mladih novinara trajace deset nedelja na najsavremenijoj opremi i uz asistenciju vrhunskih strucnjaka britanskog radija. Pravo upisa imace mladi novinari i radio i televizijski poslenici iz cele Srbije, a finansijska sredstva za rad Centra obezbedjena su za najmanje tri godine, navodi se u saopstenju.

Milentijeviceva je podrzala planirani projekat da se svim zainteresovanim mladim novinarima omoguci upoznavanje sa najnovijim dostignucima elektronskih medija i ocenila da ce to podici nivo rada u sredstvima informisanja u Srbiji, navodi se u saopstenju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /