petak, 13. februar 1998.

SAVEZNI DRZAVNI TUZILAC OBAVESTIO VISI SUD U PODGORICI

Jokanovic odustao od gonjenja Radovana Vukovica

Beograd, Beta. - Jugoslovenski drzavni tuzilac Vukasin Jokanovic preuzeo je gonjenje savetnika saveznog ministra za trgovinu Radovana Vukovica i odustao od optuznice koja Vukovica tereti za ugrozavanje teritorijalne celine, javio je juce Radio Beograd. Jokanovic je obavestio Visi sud u Podgorici da je preuzeo gonjenje u predmetu protiv Vukovica, da je odustao od optuznice i da Visi sud u Podgorici obustavi postupak protiv Vukovica.

Visi tuzilac u Podgorici nije postupio po obaveznom uputstvu Saveznog drzavnog tuzioca od 5. februara da odustane od optuznice protiv Vukovica, zbog cega je Savezni tuzilac preuzeo taj predmet, izvestio je drzavni radio. Visi tuzilac u Podgorici optuzio je Radovana Vukovica za ugrozavanje teritorijalne celine zbog izjave “Dnevnom telegrafu" 20. decembra prosle godine. Savezni drzavni tuzilac je “nasao da u izjavama Vukovica nema elemenata krivicnog dela" za koje je optuzen.

Oslobodjeno devet demonstranata

Podgorica, Beta. - Grupa od devet ucesnika demonstracija u Podgorici 14. januara pustena je juce iz zatvora u Spuzu kod Podgorice i u daljem postupku branice se sa slobode. Oni su, sa jos 34 demonstranta, uhapseni pod optuzbom za nasilnicko ponasanje, pruzanje otpora i ometanje sluzbenih lica u vrsenju duznosti. Oslobodjeni su Podgoricani Zoran Lekovic, Rajko Vujosevic, Ratko Jovanovic, Lakic Mihailovic, Ranko Nikolic, Petar Milic i Darko Lazovic, kao i Radojica Marsenic iz Berana i Aleksandar Maksimovic iz Bijelog Polja.

Neki od njih juce su rekli novinarima da “ne vide razlog za njihovo hapsenje", navodeci da “ne mogu postojati materijalni dokazi" o njihovom nasilnickom ponasanju. Advokati partije Momira Bulatovica izrazili su ocekivanje da ce jos jedna grupa demonstranata sutra biti pustena iz zatvora i da ce njima biti omoguceno da se brane sa slobode.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /