petak, 13. februar 1998.

MOMIR BULATOVIC POVODOM NAJAVE VISEG TUZIOCA

Optuznica politicki i pravno besmislena

Beograd, Beta. - Bivsi predsednik Crne Gore Momir Bulatovic ocenio je juce da je najava podizanja optuznice protiv njega i jos trojice organizatora januarskih demonstracija u Podgorici “pravna i politicka besmislica". “Ne iznenadjuje me najava optuznice. To je samo pokazatelj dubine drzavne krize u Crnoj Gori i cinjenice da je crnogorsko pravosudje apsolutno instrumentalizovano u politickoj podrsci jedne politicke opcije i jednog coveka", rekao je Bulatovic Radio Beogradu.

Visi tuzilac u Podgorici ocenio je da postoji osnovana sumnja da su Bulatovic, potpredsednik njegove partije Zoran Zizic i lideri Narodne stranke Bozidar Bojovic i Slobodan Vujosevic 14. januara, za vreme demonstracija u Podgorici, ucinili krivicno delo napada na ustavni poredak.

“To je potpuna pravnicka i politicka besmislica. U pravnom smislu ne postoji nijedan valjani dokaz koji bi potkrepio tako tesku optuzbu i u istraznom postupku cemo, verujem, to veoma lako dokazati", rekao je Bulatovic. On je rekao da je “gotovo nemoguce verovati iskrenim naporima i uveravanjima da se stvori posteno i slobodno zakonodavstvo koje bi ubrzalo parlamentarne izbore u Crnoj Gori, koji jedino mogu da rese krizu, a s druge strane da se ovako preti, ne samo politickim hapsenjima, vec sada i politickim sudjenjima".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /