subota, 14. februar 1998.

DRAGOMIR VUCICEVIC, POLITICKI DIREKTOR U MIP

Kinkelove i Vedrinove ideje o Kosovu neprihvatljive

Beograd, Beta-AFP. - Jugoslovenska vlada je danas objavila da smatra “neprihvatljivom" zajednicku posetu Beogradu ministara inostranih poslova Francuske i Nemacke, Ibera Vedrina i Klausa Kinkela, javio je Frans pres.

Kinkel je najavio da ce sa svojim francuskim kolegom Vedrinom u martu posetiti Beograd, kako bi “ponovo pokrenuli inicijativu za Kosovo", i to u okviru turneje koja ce obuhvatiti i posetu Sarajevu i Zagrebu. Takav predlog je “neumestan zbog svog karaktera i neprihvatljivih uslova koji su postavljeni", izjavio je juce politicki direktor u Ministarstvu inostranih poslova SRJ Dragomir Vucicevic, a prenosi Frans pres.

Kinkel i Vedrin su u novembru prosle godine pokrenuli inicijativu za Kosovo. Oni su predsedniku SRJ Slobodanu Milosevicu uputili pismo u kojem za Kosovo zahtevaju “specijalni status". Dvojica ministara su tada najavila posetu SR Jugoslaviji, ali je Beograd njihovu inicijativu odbacio. “Pojedinacno, ministri Vedrin i Kinkel su, naravno, dobrodosli u Jugoslaviju u svakom momentu, ali je njihov dolazak u vidu zajednicke posete, a na osnovu ponudjene platforme za nas neprihvatljiv", izjavio je Vucicevic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /