subota, 14. februar 1998.

SPORAZUM VLADE RS I ZAKA KLAJNA

Predajnici vraceni pod kontrolu SRT

Banjaluka. - Sistem predajnika SRT-a za 14 dana bice vracen ovoj informativnoj kuci. Sporazum o preuzimanju mreze predajnika SRT koji je Sfor zauzeo u oktobru prosle godine, potpisan je juce u Banjaluci na sastanku kojem su prisustvovali predsednica Republike Srpske Biljana Plavsic, premijer Milorad Dodik, ministar informacija Rajko Vasic i zamenik visokog predstavnika medjunarodne zajednice za BiH Zak Klajn.

Klajn je nakon sastanka novinarima izjavio da je vracanje predajnika SRT vlasnicima jos jedan znak poverenja koje medjunarodna zajednica ima u novu vladu RS. SRT ce, prema Klajnovim recima, biti najotvorenija i najbolja televizijska kuca u RS a model njenog organizovanja i rada uskoro ce biti primenjen i u slucaju TV u Sarajevu i Mostaru.

Ministar informacija RS Rajko Vasic je rekao da potpisani sporazum SRT-u omogucuje da preraste u modernu televizijsku kompaniju koja ce plasirati profesionalne informacije ociscene od lazi, primitivizma, netacnosti i mrznje. Vasic je izrazio nadu da drzavna TV nece biti u sluzbi grupe ljudi ili jednog dela RS. Govoreci o medjunarodnom supervizoru za SRT, Vasice je rekao da se radi o tehnickom organizatoru koji ce pomoci da ova kuca preraste u modernu kompaniju, prvu takve vrste na Balkanu. Prema recima ministra informacija RS, medjunarodna zajednica ce i finansijski pomoci SRT.

LJ. Kovacevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /