subota, 14. februar 1998.

ADVOKATSKA KOMORA VOJVODINE PODNELA PRVOM OPSTINSKOM TUZILASTVU U BEOGRADU

Krivicna prijava protiv Slobodana Radulovica

Kao potpisnik sporne uredbe, potpredsednik srpske vlade optuzuje se za zloupotrebu sluzbenog polozaja i krivicno delo nesavesnog rada u sluzbi

Novi Sad. - Advokatska komora Vojvodine, koja okuplja blizu 1.200 clanova, podnela je juce Prvom opstinskom tuzilastvu u Beogradu krivicnu prijavu protiv Slobodana Radulovica, potpredsednika republicke Vlade, kao potpisnika najnovije Uredbe o merama finansijske discipline, zbog krivicnog dela zloupotrebe sluzbenog polozaja, odnosno krivicnog dela nesavesnog rada u sluzbi.

Rec je, kako obrazlazu vojvodjanski advokati, o krivicnom delu kada neko prekoraci sluzbeno ovlascenje ili svesno krsi zakon i time uzrokuje tezu povredu prava drugoga ili uzrokuje materijalnu stetu. U konkretnom slucaju podnosioci krivicne prijave smatraju da su spornom uredbom teze poovredjena prava gradjana na prenosu stvarnih prava na nepokretnosti i motornim vozilima, na izdavanju i produzavanju putnih isprava, na registraciji motornih vozila, na emitovanju hartije od vrednosti, za gotovinsku isplatu zarada i slicno. U svakom slucaju, zakljucili su advokati iz Vojvodine, primenom najnovije Uredbe o finansijskoj disciplini gradjanima i pravnim licima vec je dosad prouzrokovana imovinska steta velikih razmera.

Z. Serences

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /