ponedeljak, 16. februar 1998.

JOZEF KASA, PREDSEDNIK SVM UOCI DRUGOG KRUGA KONSULTACIJA O FORMIRANJU VLADE

Ostajemo kod ranijih stavova

Novi Sad. - Od novog kruga konsultacija kod Milana MIlutinovica o formiranju vlade mi u sustini ne ocekujemo nista - izjavio je juce lider Saveza vojvodjanskih Madjara Jozef Kasa. On je precizirao da je njegova stranka ostala pri svojim ranijim stavovima kada je o buducnoj vladi rec, a to je da ce SVM podrzati samo onu vladu kja moze da obezbedi stabilnost, mir i razvoj.

“Od toga necemo odstupiti uprkos raznim nagadjanjima i ponudama, dakle u vladi necemo ucestovati", kategorican je Kasa. Ni pre, kako kaze, od raznih obecanja koja su nam data, jos nista nije ostvareno, a prosle su vec dve-tri sedmice od poslednjeg susreta delegacije SVM sa Slobodanom Milosevicem. Mozda je to i kratak rok, ali od tada se nista nije pomerilo niti je zapoceo dogovoreni rad na razradi datih obecanja, neki su se, naime, pozivali na svoju prezauzetost.

- Mi, medjutim, trazimo ostvarenje svojih zahteva i ocekujemo da im se udovolji kako je obecano, ocekujemo dalji zajednicki rad koji ce dovesti do neophodnih resenja i samo takva resenja cemo i prihvatiti ukoliko su plod rada u mesovitim komisijama, a nikakva jednostrana resenja koja bi, eventualno, bila ponudjena necemo prihvatiti. Upravo ove stavove izenecemo i Milanu Milutinovicu predsedniku Srbije u danasnjim konsultacijama, a iskoristicemo ovu priliku i da mu urucimo protestno pismo SVM zbog nerazumne, neshvatljive i strucno potpuno neutemeljene najnovije Uredbe o merama finansijskse discipline - rekao je Kasa.

Z. Serences

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /