ponedeljak, 16. februar 1998.

REPUBLICKI SINDIKAT RADNIKA ZDRAVSTVENE I SOCIJALNE ZASTITE TRAZI OSTAVKE NAJODGOVORNIJIH U VLADI SRBIJE

Sutra odluka o granskom strajku

Zaposleni jos nisu primili akontaciju zarada za januar

Beograd - Da li ce zaposleni u zdravstvenoj zastiti Srbije stupiti u granski strajk, bice poznato sutra, za kada je zakazana sednica skupstine ovog republickog sindikalnog odbora. Strajk koji je ovaj sindikat najavio pre deset dana, posledica je, kako navode u ovom sindikatu, cinjenice da “Vlada Srbije ne postuje zakon i sopstvene obaveze, kao i da zaposlenima u ovoj delatnosti jos nije isplacena akontacija januarske zarade." Pored toga, najodgovorniji u Vladi i resornom ministrastvu optuzeni su da svojim odnosom prema zdravstvu ugorozavaju i zdravlje gradjana.

Republciki sindikat zdravstvenih i socijalnih radnika, zbog stalnog odbijanja najodgovornijih u republickoj Vladi da odgovore na njegove zahteve, kao i da se u pregovorima dodje do resenja, zahtevao je ostavke Mirka Marjanovica, republickog premijera, Milutina Stojkovica i Slobodana Radulovica, potpredsednika Vlade Srbije, Leposave Milicevic, ministarke zdravlja, Milivoja Stamatovica, ministra za rad i Petra Markovica, direktora republickog Zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i direktora svih filijala ovog zavoda.

O svemu ovome republicki Sindikat zdravstvenih i socijalnih radnika minule subote obavestio je Milana Milutinovica, predsednika Srbije i ukazao na katastrofalnu materijalnu situaciju zaposlenih. Od predsednika republike i poslanika u republckoj Skupstini sindikalisti ocekuju da “odmah preduzmu sve mere, kako bi se zastitila nasa prava i omogucilo normalno funkcionisanje zdravstvene zastite."

G. Dj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /