sreda, 18. februar 1998.

USKORO SPECIJALNA KOMISIJA FEDERACIJE, UNHCR I VISOKOG PREDSTAVNIKA ZA BIH

Revizija resenja o spornim stanovima u Sarajevu

Sarajevo, Beta. - Komisija za reviziju stambenih resenja u Sarajevu preispitace sve odluke koje su vlasti Federacije BiH donele za privremeno napustene stanove. Sarajevski list “Dnevni avaz" pise da bi fomiranje komisije za reviziju trebalo da usledi uskoro i da bi ona trebalo da bude konacni arbitar prilikom donosenja odluka ko ce ostati u privremeno napustenim stanovima: sadasnji stanar koji je dobio resenja na osnovu spornog Zakona o privremeno napustenim stanovima ili predratni nosilac stanarskog prava koji treba da se vrati u taj stan.

U komisiji bi trebalo da budu predstavnici federalne Vlade, Kancelarije visokog predstavnika i UNHCR. Izvor “Dnevnog avaza" navodi da bi formiranje mesovite komisije trebalo da bude jedan od zakljucaka pregovora predstavnika federalnih vlasti i Kancelarije visokog predstavnika koji se vode ovih dana u Sarajevu.

“Komisija ce stan dodeliti onome ciji slucaj bude smatrala prioritetnim", naglasava sarajevski dnevnik. Portparol Kancelarije visokog predstavnika Sajmon Hejzlok izjavio je za “Dnevni avaz" da ce Kancelarija “insistirati na stavu da se svi predratni stanari moraju vratiti u svoje stanove". “Ti stanovi su njihovi i mi zelimo legalni sistem koji ce ovo pravo postovati", naglasio je Hejzlok.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /