sreda, 18. februar 1998.

NEZVANICNE INFORMACIJE ANEM-A IZ MINISTARSTVA ZA TELEKOMUNIKACIJE

Rok za frekvencije do 15. februara

Beograd, Beta. - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) obavestila je juce svoje clanice da je Savezno ministarstvo za telekomunikacije produzilo rok za podnosenje prijava na javni oglas za dodelu privremenih frekvencija do 15. marta ove godine.

Prema novom tumacenju tog Ministarstva, nece biti neophodno dostavljati potvrdu za predajnik ili antenski sistem stanice, vec je za javni oglas dovoljno priloziti bilo kakvu potvrdu o energetskoj saglasnosti za studio sa kojim stanica raspolaze. Slicno tumacenje dato je i u vezi sa gradjevinskom dozvolom, jer je potrebno dostaviti gradjevinsku dozvolu za studio, a ne i za objekat u kome su smesteni predajnik ili antenski sistem. Ukoliko stanice nemaju gradjevinsku dozvolu, mogu dostaviti druge dokumente, kao sto su glavni projekat, resenje o dobijenim urbanistickim uslovima, resenje o saglasnosti za adaptaciju, podnesak iz koga se vidi da je predat zahtev nadleznom opstinskom organu za izdavanje gradjevinske dozvole ili dozvole za adaptaciju i slicni dokumenti.

U saopstenju ANEM-a takodje pise da je u vezi sa pitanjem registracije za emitovanje radio i televizijskog programa stanica, koje nemaju registrovanu tu delatnost, Savezno ministarstvo pravde poslalo dopis svim privrednim sudovima da "bez dodatnih organicenja i uslova i u hitnom roku" dozvole stanicama da se registruju za tu delatnost.

U zvanicnom saopstenju ANEM-a, koje je dostavljeno "Nasoj Borbi" podseca se da su informacije o konkursu za frekvencije iz Ministarstva stigle "usmeno i nezvanicno"

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /