cetvrtak, 19. februar 1998.

VOJISLAV KOSTUNICA O BUDUCNOSTI NOVE VLADE SRBIJE

Dogovor pun - fraza

Ukoliko novu vladu formiraju leva koalicija i SPO, nijedan srpski problem nece biti resen - smatra predsednik DSS

Beograd, FoNet. - Predsednik Demokratske stranke Srbije dr Vojislav Kostunica ocenio je juce da Vlada Srbije, ukoliko je formiraju Srpski pokret obnove i leva koalicija, nece resiti ni jedan od postojecih ozbiljnih problema.

Kostunica je na konferenciji za novinare izjavio da su tokom pregovora o formiranju vlade stvarni problemi minimizirani, da se o Kosovu, Dejtonskom sporazumu i reintegraciji Savezne Republike Jugoslavije u medjunarodne organizacije govori “u frazama". Podsetivsi da je SPO svojevremeno u Saveznoj skupstini izneo predlog o saradnji sa Haskim sudom, Kostunica je rekao da lider te partije Vuk Draskovic sada o tribunalu “govori kao vlast, da Jugoslovenska narodna armija nije bila agresor".

- Problem je sto se tim pitanjem Haski sud ne bavi. Nista manji stepen neznanja o tribunalu nije pokazao ni predsednik Srbije Milan Milutinovic, izjavio je Kostunica i dodao: “Ako hoce da udje u vladu, SPO ce nesto dobiti, ali mora da nauci pesmicu koja se tu uci - o Kosovu, Dejtonu..."

Kostunica je ocenio da, ulaskom u vladu, SPO “namiruje svoje materijalne potrebe i spasava se, posle ishoda izbora". Istovremeno leva koalicija “privremeno prezivljava, ali i gubi, jer za znacajan deo njenog birackog tela veza sa SPO nije prihvatljiva", smatra Kostunica. On je rekao: “Draskovic i Milutinovic su odrzali i temeljne heraldicke rasprave. Zaboravili su da se drzavni grb, zastava i himna uredjuju po postupku za promenu Ustava - dvotrecinskom vecinom poslanika u Skupstini Srbije, a zatim nadpolovichnom vecinom birackog tela republike".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /