cetvrtak, 19. februar 1998.

NAJAVLJENI “PROJEKAT RASTKO" I NOVA KONCEPCIJA “KNJIZEVNE RECI"

Kolektivna zaduzbina

Za desetak dana, tacnije 26. februara, u pet do dvanaest, na Internetu sa adresom www.knjizevnarec.co.dzu, “otvorice" se Projekat Rastko - Biblioteka srpske kulture, najavio je na jucerasnjoj konferenciji za novinare Srdjan Stanisic, glavni i odgovorni urednik “Knjizevne reci, osnivaca Projekta Rastko.

Biblioteka srpske kulture zapravo je digitalna biblioteka koja treba da sadrzi u integralnom obliku kljucna dela srpske umetnosti i drustvenih nauka, koja, zahvaljujuci prirodi medija, postaju dostupna na svakom delu planete. Prema recima Stanisica, oko Projekta Rastko za sada je okupljeno oko 50 institucija i 200 pojedinaca, a uskoro ce biti urucen zvanican poziv svim institucijama u Srbiji, kao i Crnoj Gori i Republici Srpskoj, da uzmu ucesce u ovom izuzetnom poduhvatu.

Na konferenciji uprilicenoj povodom izlaska 500. broja “Knjizevne reci", Stanisic je najavio formalne i sadrzinske promene u casopisu od narednog broja. Naime, “Knjizevna rec" ce izlaziti kao magazin jednom mesecno, promenice format, a uz dosadasnje sadrzaje sa akcentom na objavljivanje domacih dramskih tekstova (do sada je objavljeno oko 40), objavljivace se tekstovi posveceni informatickoj civilizaciji, antropologiji u najsirem smislu, a bice mesta i za popularnu kulturu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /