cetvrtak, 19. februar 1998.

PREKINUT NASTAVAK JEDANAESTE SEDNICE SKUPSTINE GRADA

Nastavak sednice 4. marta

Ni juce odbornici Skupstine grada nisu uspeli da raspravljaju o smeni potpredsednika Milana Bozica niti predsednika Upravnog odbora Studija B, Aleksandra Cotrica, posto je i nastavak 11. sednice prekinut, jer je, kako je kasnije objasnjeno, “radno vreme Skupstine isteklo". Potpredsednik Skupstine grada, Milan Bozic, zakazao je nastavak sednice za 4. mart.

Nakon zavrsetka 12. sednice, trebalo je da se odrzi nastavak devete sednice koja je zapoceta pre nekoliko meseci. To je ona, vec cuvena sednica, na kojoj je trebalo da se raspravlja o “slucaju Barovic" i nezakonitim radnjama u opstini Zemun. Na dnevnom redu te sednice bile su i rasprave o smeni celnih ljudi gradske vlasti: Milana Bozica, Spasoje Krunica, predsednika gradske vlade i Biljane Kajganic, sekretara Skupstine. Na predlog Aleksandra Milutinovica, potpredsednika gradske vlade, odbornici su prihvatili da se ne odrzi nastavak devete, vec jedanaeste sednice. Protiv ovog predloga bili su samo radikali, a njihov lider, Vojislav Seselj je rekao:

-Taj slucaj Barovic je bio prva faza, tj. to je bila francuska obrada Barovica. Sada mu sledi engleska obrada, a sto se vi vise raspravljate o tome, to ce on dobiti vece porcije.

Po redovnom dnevnom redu 11. sednice, koja je prekinuta 25. decembra, prva tacka o kojoj je trebalo juce zapoceti raspravu bila je - afera oko “Parking plusa", a sledila ju je rasprava o uredjivackoj politici Studija B. Medjutim, i ovog puta je rasprava o ocigledno “vrucim temama" sprecena jer je clan Izvrsnog odbora, Zoran Nikezic, predlozio da se na pocetak dnevnog reda prebaci devet tacaka o regulacionim planovima za odredjene delove Beograda. Nakon jednocasovne objedinjene rasprave o ovim pitanjima, odbornici su usvojili sve predloge, a predsedavajuci je novinarima objasnio da je bespotrebno nastavljati sednicu kada je radno vreme Skupstine na isteku.

S.M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /