cetvrtak, 19. februar 1998.

“NASA BORBA" SAZNAJE

Centralni koordinacioni tim menja vladinu uredbu

Uredbom Vlade Srbije o finansijskoj disciplini, kako “Nasa Borba" saznaje, juce se bavio vladin Centralni koordinacioni tim pod rukovodstvom Dragana Tomica.

Zanimljivo je da na tu sednicu, prema nezvanicnim izvorima, nisu bili pozvani cak ni svi ministri, a tajnost je uvecana cinjenicom da je Ministarstvo za informacije dobilo nalog da javnosti uskrati bilo kakve informacije, pa cak i potvrdu ili negiranje o odrzavanju pomenute sednice. Takodje, ovom prilikom nisu pozvani ni clanovi vladine ekspertske grupe, koji nisu bili konsultovani ni prilikom donosenja ove famozne uredbe, pa tim pre nisu pitani ni povodom njenih izmena.

Na vladinom Koordinacionom timu je juce, prema nasim izvorima, ipak prihvaceno da Uredba treba da pretrpi znacajne izmene, bolje receno, da se izostavi clan 11, koji se odnosi na promet nekretnina preko bankarskih racuna, a izmene bi se odnosile i na odredbe o prometu motornih vozila i izdavanju putnickih isprava. Prema tim izvorima, juce su pisani novi delovi Uredbe. Kao moguca, pominjana je i sednica republicke vlade, eventualno u kasnim vecernjim satima.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /