Subota, 3. januar 1998.

BILJANA PLAVSIC RAZGOVARALA SA MOMCILOM KRAJISNIKOM

Neizvesnost oko zasedanja parlamenta i izbora nove vlade RS

Brcko, Beta. - Predsednica Republike Srpske Biljana Plavsic izjavila je juce posle razgovora sa clanom Predsednistva BiH iz RS Momcilom Krajisnikom da se stavovi oko nastavka zasedanja parlamenta i izbora nove vlade nisu pomerili s mrtve tacke.

Nakon dvocasovnih razgovora “u cetiri oka" u Brckom, Plavsiceva je rekla da oko podele skupstinskih funkcija “postoje tri varijante", ali nije zelela da ih saopsti. Ona je dodala da ce razgovori biti nastavljeni 9. januara u Brckom, gde ce se odrzati i centralna proslava Dana Republike.

Krajisnik je izjavio da su “ovakvi sastanci uvek korisni". On je potvrdio da ce razgovori biti nastavljeni 9. januara, posle konsultacija sa poslanickim klubovima, i dodao da ocekuje da ce tada doci do “priblizavanja stavova oko spornih pitanja u vezi s raspodelom funkcija u Skupstini". Na pitanje da li je postignut dogovor oko mandatara za sastav nove vlade, Krajisnik je rekao da je “to veoma diskutabilno pitanje koje je u nadleznosti Skupstine", ali da se “nada da ca na novom sastanku sa predsednicom RS doci do znacajnijih pomaka".

On je jos rekao da veruje da ce Brcko ostati u RS i posle 15. marta, do kada treba da bude donesena konacna odluka o statusu tog grada. Clan Predsednistva BiH iz RS je, medjutim, dodao da se “svaki potez oko Brckog mora dobro promisliti, odnosno sinhronizovati sa predsednikom RS".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /