Subota, 3. januar 1998.

MUP REPUBLIKE SRPSKE ISPUNIO ZAHTEV BONSKE KONFERENCIJE

Multietnicka policija cuva red i mir u Brckom

Brcko, Beta. - U Brckom su poslednjeg dana u staroj godini poceli da obavljaju duznost pripadnici nove, multietnicke policije, saopstila je portparol Medjunarodne policije (IPTF) Kati Lejden. Policijske patrole ce delovati u uniformama policije Republike Srpske, a njihov zadatak bice da obezbedjuju javni red i mir na celom prostoru brcanske opstine u sastavu RS.

Prema recima Lejdenove, nova policija ima 230 pripadnika, od kojih su 130 Srbi, 90 Muslimani i 20 Hrvati. Oni ce duznost zvanicno preuzeti 3. januara 1998. godine, kada ce IPTF stanici javne bezbednosti u Brckom uruciti dvadesetak novih vozila i kompjutersku opremu.

Lejdenova je naglasila da ce pripadnici Sfora imati pravo da legitimisu policijske patrole koje u Brckom budu zatecene bez pratnje IPTF, kao i da takve patrole razoruzaju i privedu ih u najblizu bazu Sfora. Stvaranje multietnicke policije u Brckom u skladu je sa zakljuccima konferencije o Bosni, 9. i 10. decembra u Bonu, a nalog takve sadrzine ministarstvu unutrasnjih poslova RS prosledio je medjunarodni supervizor za Brcko Robert Farand.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /