Subota, 3. januar 1998.

PREMA PISANJU LJUBLJANSKOG “DELA"

Milosevic se pravi lud i tera inat Sloveniji

Ljubljana, Beta. - Ma koliko napori raznih slovenackih odbora i komisija za uspostavljanje diplomatskih odnosa sa SRJ bili dobronamerni, konacnu rec o tom koraku morace da da predsednik SRJ Slobodan Milosevic, komentarise novogodisnje ljubljansko “Delo". U tekstu naslovljenom “Prosac bez odgovora", posvecenom slovenacko-jugoslovenskim odnosima, slovenacki dnevnik navodi sta sve Srbija zamera Sloveniji - od nedovoljne zahvalnosti za prihvatanje proteranih Slovenaca do Kardeljeve autonomije Kosovu i Vojvodini, Cankarevog doma i podrske Albancima i krivice za raspad SFRJ.

“Na SRJ nema dovoljno pritiska spolja da uredi odnose sa Slovenijom, a i privredni interes Beograda u ovom pravcu nije preteran. Dovoljno razloga da moramo cekati - a verovatno cemo jos poduze, sve dok odlucujucu rec bude imao Milosevic", pise list.

“Milosevic Slovencima ocito nece tek tako oprostiti 'grehe', a to sto se pravi ludim i tera inat je inace deo njegove politicke kulture, koju je dobro savladao", pise “Delo". To nije nista novo, zakljucuje dnevnik, i dodaje da je neocekivano to sto spoljnopoliticki odbor slovenackog parlamenta “skoro molecivo insistira na sredjivanju odnosa sa SRJ, sto je nepromisljeno i neadekvatno reagovanje".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /