Subota, 3. januar 1998.

NIS

Gradonacelnik “Licnost godine"

Nis. - Nadam se da ce u narednoj godini gradska vlast biti dobra kao sto su dobri gradjani Nisa, porucio je neposredno pred ponoc niski gradonacelnik Zoran Zivkovic pred oko 20 hiljada gradjana koji su Novu 1998. godinu docekali na Trgu oslobodjenja, u organizaciji Skupstine grada i Doma kulture.

Pored gradonacelnika (i potpredsednika DS) Zivkovica okupljenim, uglavnom mladjim Nislijama sretnu i uspesnu 1998. godinu pozeleo je i predsednik gradske vlade (i potpredsednik Okruznog odbora SPO) Branislav Jovanovic. “Zelim da Nis bude slobodan i demokratski grad sa mirnim ulicama i punim porodilistima", rekao je Jovanovic, koji je obracanje zapoceo duvanjem u pistaljku i podsecanjem da je niska vlast, sastavljena od predstavnika lokalne koalicije “Zajedno", prosle godine “zajedno sa gradjanima izborila demokratske promene" u gradu.

Ovogodisnji praznik obelezio je i vec tradicionalni izbor za “Licnost godine" na lokalnoj Televiziji Pet. U anketi u kojoj je vise od hiljadu gledalaca glasalo za jedog od 12 “kandidata" za najpopularnijeg Nisliju 1997. godine izabran je po drugi put zaredom niski gradonacelnik Zoran Zivkovic.Ove godine on je imao prilicno blagu prednost (24 glasa) u odnosu na drugoplasiranog kandidata za ovu “titulu" u liku predsednika gradskog odbora SPS dr Zivote Zivkovica.

Po misljenju gledalaca treci po pupularnosti je predsednik gradske vlade Branislav Jovanovic, dok je na cetvrtom mestu predsednik Okruznog odbora SRS Dragoljub Stamenkovic. Tek peti na ovoj listi nije politicar, vec direktor Ortopedske klinike u Nisu dr Milorad Mitkovic, koji je poznat siroj javnosti po svetskim i domacim nagradama za inovacije u ovoj oblasti hirurgije.

Z. Miladinovic

“Mesecina" i vatromet

Ponoc je docekana zvucima beckog valcera, vatrometom i pustanjem vise hiljada belih balona sa terase obliznjeg Radnickog univerziteta. Zvuci “Mesecine", nezvanicnog hita proslogodisnjih gradjanskih protesta i kanonada petardi mogla je samo da podseti na prvi organizovani i masovni docek Nove godine na Trgu, koji je uprilicen prosle godine, na 45. dan gradjanskog protesta, uz prisustvo vise od 50 hiljada gradjana.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /