Ponedeljak, 5. januar 1998.

DR DRAGAN VESELINOV TVRDI DA JE NJEGOVA STRANKA POLITICKI NASLEDNIK VOJVODJANSKE KOALICIJE RDSU, LSG I NSS

Cuvari pecata "Vojvodine"

Bivse clanice koalicije "Vojvodina" - ocenjuje Veselinov - napravile su veliku gresku odbijajuci ujedinjenje, podrskom Vuku Draskovicu i mesanjem u medjusobne odnose beogradske opozicije

Za Vojvodinu mora da se bori cista regionalna politicka organizacija, kako sudbina Vojvodine ne bi zavisila od labavih koalicija, niti partija koje imaju Vojvodinu samo kao deo svojih programa - kaze dr Dragan Veselinov, obrazlazuci politicke ambicije stranke "Vojvodina" u ciju je korist, kako je nedavno saopsteno, privremeno "zamrznuta" politicka aktivnost Narodne seljacke stranke. Nakon razlaza Veselinova s jedne i Isakova i Canka s druge strane, odnosno stranaka koje su predstavljali u bivsoj troclanoj koaliciji "Vojvodina", Veselinov je, naime, uveren da ideju te koalicije na pravi nacin zastupa stranka "Vojvodina", za koju tvrdi da svakodnevno dobija nove clanove. Raspad koalicije "Vojvodina" samo je trenutno usporio nas rast, ali ta teskoca vec je prevazidjena i mi se ponovo dizemo - porucuje Veselinov.

Bivse clanice koalicije "Vojvodina" - ocenjuje Veselinov - napravile su veliku gresku odbijajuci ujedinjenje, podrskom Vuku Draskovicu i mesanjem u medjusobne odnose beogradske opozicije. Nas, opet, jedino zanima Vojvodina, jer u njenu korist nece govoriti ni muslimani iz Sandzaka, ni Albanci s Kosova, ni Fatos Nano, vec to zelimo mi. Saradjivacemo sa svima drugima, ali o Vojvodini moramo da odlucujemo mi - predocava politicku strategiju stranke "Vojvodina" dr Veselinov, da bi ustvrdio:

- Sada smo najjaca autonomaska politicka organizacija u Vojvodini, jer stranka "Vojvodina" okuplja zbirno clanstvo Narodne seljacke stranke, opste clanove koalicije "Vojvodina", bivse regionalne odbore Lige socijaldemokrata (iz Vrsca, Kovacice, Titela, Zablja) te clanove Reformske demokratske stranke Vojvodine iz nekih opstinskih obora. Brojniji smo dakle i infrastrukturno bolje rasporedjeni od svih drugih, zakljucuje Veselinov, uz najavu da stranka "Vojvodina" uskoro otvara i opstinski odbor u Novom Sadu.

Na pitanje postoji li, nakon raspada troclane koalicije "Vojvodina" "bitka za nasledstvo", Veselinov tvrdi da za to nema ni razloga, jer se "zna ko je to". Na dodatno pitanje da li je naime neko nekog tuzio, on jos kaze: "Pravno je tu sve cisto, mi nikoga nismo tuzili, a partiju 'Vojvodina' i pecat stranke - drzimo mi".

Z. Serences

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /