Ponedeljak, 5. januar 1998.

ISTRAZIVANJA AGENCIJE “SCAN"

Studentski protesti - dogadjaj broj jedan

Docek Nove 1997. godine, uz valcer, vatromet i mnogo optimizma, u vrhu je najvaznijih zbivanja za stanovnike Novog Sada

Studentski protesti su po oceni 1.126 punoletnih stanovnika Novog Sada i okoline, obuhvacenih u istrazivanju “Scana", bili najvazniji dogadjaj u gradu u protekloj godini. Izbori, uspesni, neuspesni, ponavljani... Novosadjanima su drugi po vaznosti, a treci je, jos jedan politicki dogadjaj - smena Svilara.

Docek Nove 1997. godine uz valcer, vatromet i mnogo optimizma cetvrti je na listi najvaznijih za stanovnike Novog Sada, a od 86 spomenutih dogadjaja nasle su se kao najvaznije i Zmajeve decje igre, kosarkaska utakmica Jugoslavija-Francuska, odbojka, uredjenje Trga mladenaca, Strand fest, privredni sajam, formiranje radija 021, dolazak Kasandre i pobeda radikala.

Koncert “Riblje corbe" na Novosadjane je ostavio najveci utisak u protekloj godini. Za njim slede koncert godine, koncert Djordja Balasevica, koncerti na Strandu, koncert Dragana Stojnica, “Legendi", “Zabranjenog pusenja", KUD-a “Sonja Marinkovic", Bajage i “Leba i soli".

Sportski dogadjaj koji se ispitanicima najvise dopao u 1997. godini je kosarkaska utakmica Jugoslavija - Francuska za kojeg se izjasnilo nesto manje od polovine ispitanih. Susret fudbalskih ekipa nase zemlje i Madjarske je drugi na listi posebnih utisaka, a za njim slede odbojkaske utakmice koje je Jugoslavija imala sa Spanijom i Italijom, te odbojka Vojvodina - Crvena Zvezda.

Film “Peti element" sa Brus Vilisom i Milom Jovovic po misljenju anketiranih najvise je osvojio bioskopsku publiku. Novosadjanima su se posebno dopale i sasave avanture Mister Bina, zatim filmovi “Mirotvorac", “Svadba mog najboljeg druga" i “Ptice koje ne polete".

Od pozorisnih predstava, kako je pokazala anketa, najdublji utisak na Novosadjane je ostavila “Karmen". Od 68 ponudjenih predstava druga na listi posebnih utisaka je “Mrescenje sarana", a za njom slede “Violinista na krovu", “Svetislav i Mileva", “Gospodja ministarka", “Pop Cira i pop Spira", “Maratonci", “Murlin Murlo", “Laki komad" i “Cikaske perverzije".

S. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /