ponedeljak, 12. januar 1998.

UPOZORENJE VECA SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA JUGOSLAVIJE RADNICIMA CRNE GORE

Ne odazivajte se buzumnim pozivima

Beograd. - Izrazavamo duboku zabrinutost razvojem situacije u Crnoj Gori. Poslednjim politickim dogadjajima, u bezumnoj borbi za vlast, ugrozeni su vasi zivoti i zivoti vasih porodica. Dovedeni ste do ivice rata. To izazivaju i podstrekavaju oni koji su manipulisuci narodnim masama, uz velike ljudske zrtve, doveli i do raspada bivse Jugoslavije. Poginuli su nasi sinovi i kceri. Prolivena je neduzna krv. To je gubitak koji se ne moze nadoknaditi". To se kaze u jucerasnjoj poruci radnicima Crne Gore koju je uputilo Vece Saveza samostalnih sindikata Jugoslavije koju je potpisao predsednik Veca Dragan Radulovic.

“Davno vam je uskraceno pravo na rad i zaradu. Zvanicna politika se nije pokazala sposobnom da izvede zemlju iz krize, da zivite bolje. Stoga nije vrijedno da se za nju borite i zalazete.

Crna Gora i Jugoslavija pretrpjele su mnogo ljudskih i materijalnih zrtava. Proslost nam mora biti uciteljica sadasnjosti. Politicki mitinzi i masovna okupljanja u poslednjih 10 godina nijesu nam donijeli “niceg dobrog. Naprotiv, svakim danom sve teze i gore zivimo", kaze se u tom pismu i dodaje:

“Apelujemo na vas da se ne odazovete pozivu na miting pod nazivom “5 minuta do 12", zakazan za ponedjeljak 12. januara pred Skupstinom Republike, a takodje i na druge koje sazivaju politicke grupacije. To, u ovom vremenu, moze dovesti do bratoubilackog rata uz nenadoknadive gubitke ljudskih zivota, a ljudski zivot je vrijedniji od bilo kojeg cilja aktuelne borbe za vlast. Smrt neduzne djevojcice mora da nam bude posljednje upozorenje.

Vasi najvazniji interesi ostvaruju se u svijetu rada, a sadasnja politika se i ne bavi njegovim funkcionisanjem. Daleko smo od sustinskih reformi i integracije u medjunarodne ekonomske, socijalne, trzisne i demokratske tokove.

Budimo mudri! Ne odazivajmo se bezumnim pozivima upucenim za ocuvanje licnih, vlastoljubivih interesa. Ne cinimo greske i ne budimo ponovo zrtve", glasi poruka radnicima Crne Gore.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /