ponedeljak, 12. januar 1998.

IZJAVA ZAKA KLAJNA POSLE POSETE PRAVOSLAVNOJ CRKVI NA PALAMA

Nadam se da ce RS dobiti dobru vladu

Pale, Beta. - Zamenik visokog predstavnika medjunarodne zajednice za BiH Zak Klajn izrazio je juce na Palama optimizam da ce Republika Srpska na sutrasnjem zasedanju Skupstine dobiti vladu “sa kojom ce medjunarodna zajednica moci da saradjuje". U izjavi agenciji Beta posle posete pravoslavnoj crkvi na Palama i jednocasovnog razgovora s lokalnim svestenicima, on je rekao da medjunarodna zajednica zeli vladu kojoj ce moci da se pruzi pomoc.

“Poslali smo (predsedniku Skupstine) Draganu Kalinicu pismo u kome trazimo da se parlament sastane i da se postuje parlamentarna procedura", rekao je Klajn povodom odluke da izbor nove vlade nije na dnevnom redu danasnjeg nastavka konstitutivne sednice Skupstine RS u Bijeljini. Zamenik visokog predstavnika je pozvao i sve medije da budu na toj sednici, jer ona nece biti zatvorenog tipa.

Na pitanje zasto je posetio Crkvu na Palama, on je rekao da je to isto cinio i u istocnoj Slavoniji. “Sa svestenicima sam razgovarao jer oni znaju sta ljudi misle i osecaju, i kakve su njihove potrebe", naglasio je Klajn.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /