ponedeljak, 12. januar 1998.

VILIJAM MONTGOMERI, NOVI AMERICKI AMBASADOR U HRVATSKOJ

Karadzic “beskrajno prestrasen"

Zagreb, Beta. - Novi americki ambasador u Hrvatskoj Vilijam Montgomeri ocenio je da medju osumnjicenim za ratne zlocine, koji su do sada izruceni Tribunalu u Hagu, ima najvise Hrvata. U intervjuu “Vjesniku", Montgomeri je medjutim podsetio da se medju osumnjicenima nalazi jos nekoliko znacajnih imena iz Hrvatske. On je dodao da medjunarodna zajednica ocekuje od Hrvatske “punu saradnju u pogledu pribavljanja dokaza, nuznih informacija i kljucnih svedoka" sa Medjunarodnim sudom za ratne zlocine u Hagu.

Novi ambasador SAD u Zagrebu izrazio je nadu da ce u toku ove godine haskom sudu biti izruceno vise Srba osumnjicenih za ratne zlocine. Za bivseg lidera bosanskih Srba Radovana Karadzica, Montgomeri je rekao da je “beskrajno prestrasen", a na pitanje “Vjesnika" zasto jos uvek nisu u Hagu odgovorni za ratne zlocine u Vukovaru - Veselin Sljivancanin, Mile Mrksic i Miroslav Radic, on je odgovorio je da nista ne zna o tome.

“Montgomeri je najavio da ce danas posetiti istocnu Slavoniju i susresti se sa hrvatskim izbeglicama, dok ce iduce nedelje posetiti Slavonski Brod i razgovarati sa izbeglim bosanskim Hrvatima.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /