ponedeljak, 12. januar 1998.

DOCEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE POD POKROVITELJSTVOM SEKRETARIJATA ZA KULTURU BEOGRADA

Sutra koncert i vatromet na Trgu slobode

Beograd, Beta. - Potpredsednik vlade Beograda Milutin Randjelovic saopstio je u subotu da ce u Beogradu na Trgu slobode biti odrzan docek pravoslavne Nove godine, ciji je pokrovitelj Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a organizatori su "Adria", "Monte Rojal" i "Dom omladine". Randjelovic je obavestio novinare da ce zvanicni deo programa, koji je nazvan "U susret 800 godina Hilandara" trajati od 13. januara u 22 casa uvece, do 14. januara u 3 casa ujutru.

Randjelovic je rekao da bi pravoslavnu Novu godinu Beogradjanima trebalo da cestita patrijarh Pavle, ili ako on to ne bude bio u mogucnosti izaslanik koga Patrijarh odredi.

"Pravoslavnu Novu godinu docekacemo u ritmu rokenrol muzike, trubaca, bice i vatromet, a Trg slobode ce krasiti i jelka od 15 metara", opisao je u najkracem program proslave Randjelovic.

DS, ipak, pozvala gradjane na slavlje

Beograd. - U okviru priprema za docek srpske Nove godine Gradski odbor Demokratske stranke organizovao je podelu 100.000 letaka kojim gradjane poziva da u utorak, 13. januara, dodju na Trg Republike i tamo, kao i prosle godine, proslave srpsku Novu godinu, saopstila je ta stranka.

Ucesce na novogodisnjem koncertu na Trgu slobode, koji ce trajati oko pet sati potvrdile su grupe "Riblja corba", "Zabranjeno pusenje", "Van Gog", "Generacija 5", "Rambo Amadeus", Salijevic i trubaci i Crkveni hor, obavestio je novinare u ime organizatora proslave Dragan Zurovac iz "Monte Rojala". Najavu Demokratske stranke da ce ta stranka organizovati docek pravoslavne Nove godine gradski sekretar za kulturu Boban Skerlic je nazvao "nekorektnim postupkom i obicnim politickim marketingom Demokratske stranke, koja bi zelela da sakuplja poene na onome sto drugi pripremaju".

"Docek Nove godine ne moze da bude politicka manifestacija, vec samo narodna zabava, pa prema tome ne moze ni da ga organizuje neka politicka stranka", dodao je Skerlic.

KRAGUJEVAC

Muzika i vatromet za pravoslavnu Novu

Kragujevac, Beta. - Skupstina grada Kragujevca organizovace 13. januara svecani docek "pravoslavne Nove godine" u centru grada kod Krsta. U obavestenju koje je upuceno preko lokalnih medija, zitelji Kragujevca se pozivaju da dodju na zajednicki docek "pravoslavne Nove godine", uz bogat muzicki i kulturni program, vatromet i zakuska koju su obezbedili mnogobrojni sponzori. Skupstina grada organizovala je i docek Nove godine 1. januara, kome je na centralnom gradskom trgu prisustvovalo vise hiljada ljudi, koji su se odlicno zabavili uz dragacevske trubace, ispecenog vola i vrucu rakiju i caj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /