ponedeljak, 12. januar 1998.

NEZVANICNO NAJAVLJEN SASTANAK DJINDJIC-PESIC-ILIC

Uskoro dogovor o novoj koaliciji

Beograd. - Lideri tri vodece vanparlamentarne opozicione stranke, Demokratske stranke, Gradjanskog saveza Srbije i SPO-Zajedno, sastace se u ponedeljak, najverovatnije u prostorijama DS, radi dogovora o daljoj saradnji.

Kako je "Nasoj Borbi" izjavio visoki funkcioner GSS, koji je zahtevao da mu se ne objavi ime, na sastanku ce biti "pokrenuti prvi koraci oko formiranja vlade u senci, i pocetka stvaranja nove koalicije na politickom nebu Srbije".

- Zvanicno, tema ovog sastanka ce biti funkcionisanje koalicije "Zajedno" na svim preostalim lokalnim nivoima. Cilj nase zajednicke saradnje, sasvim sigurno, bice i pridobijanje sto veceg broja Draskovicevih poslanika u lokalnim skupstinama. Medjutim, posto svi ocekujemo nove izbore na svim nivoima, krajnje je vreme da otpocnu razgovori o stvaranju neke nove, labavije koalicije za predstojece izbore. Za sada bi ta nova koalicija funkcionisala preko vlade u senci, da bi se uoci izbora pretvorila u veliku izbornu koaliciju, u kojoj bi se nasle i mnoge vanstranacke licnosti - rekao je nas sagovornik, potvrdivsi da ce se takva koalicija zvati Demokratski pokret Srbije.

U Demokratskoj stranci, kao ni u Gradjanskom savezu, niko nije zeleo ni da demantuje ni da potvrdi ovu informaciju.

V. Dj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /