utorak, 13. januar 1998.

MILAN BOZIC, V. D. GRADONACELNIKA BEOGRADA

Ne verujem u uvodjenje prinudne uprave

- Da li ce republicka vlada proceniti da je neophodno uvodjenje prinudne uprave u Beogradu, spada u domen politickih odluka o kojima mi ne procenjujemo. Moj licni utisak je da oni to sada nece uraditi. Zakon je takav da dopusta vladi da prinudnu upravu uvede maltene kad hoce i kako hoce, jer je navedena jedna vrlo nekonkretna formulacija kao kriterijum za uvodjenje prinudne uprave. Ipak, to je pitanje njihove politicke volje - rekao nam je Milan Bozic.

Komentarisuci jednu drugu vrstu prinudne uprave - onu koju bi sud, eventualno uveo u GSP - Bozic je rekao da veruje da sud u ovom slucaju ima neke politicke rezerve i da ne moze tako lako da se odluci da uvede prinudnu upravu u preduzece sa 8.600 zaposlenih, iako ova firma ispunjava sve normative za uvodjenje prinudne uprave.

Na pominjanje mogucnosti da je strajk u Beogradu pokusaj da se skrene paznja sa najavljenih desavanja u Podgorici, zbog inauguracije Mila Djukanovica, Bozic je, uz osmeh odgovorio: - Moguce je. Evo, nisam uopste palio TV od jutros tako da ni ne znam sta se u Podgorici dogadja. Ipak, ne bih rekao da su sindikati kod nas toliko razvijeni da bi imali tako dalekosezne posledice. Ne precenjujmo nasu sopstvenu politicku organizovanost. Beogradjane, ipak, najvise zanima kako ce se prevoziti, pa tek onda sta ce se dogoditi u Podgorici.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /