utorak, 13. januar 1998.

VISOKI KOMESARIJAT UN ZA IZBEGLICE ORGANIZUJE SERIJU KONCERATA “SLOBODA KRETANJA I POMIRENJA"

Balasevic u Sarajevu 7. februara

Beograd, Beta. - Serija koncerata “Sloboda kretanja i pomirenja" u organizaciji Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) pocinje u Sarajevu 7. februara koncertom Djordja Balasevica. Balasevicev koncert u Sarajevu nazvan je “Spavaj mala, masala", a prihod je namenjen deci bez roditelja.

“Pocastvovan sam time sto cu pevati u Sarajevu. Tamo sam odrzao i svoj poslednji koncert u staroj Jugoslaviji. Da sam tada znao da ce uslediti rat, taj koncert bi jos trajao", rekao je na sinocnoj konferenciji za novinare u Beogradu Balasevic. On je dodao da je “ovo samo pocetak" i da se nada da ce mnogi jugoslovenski muzicari svirati u Sarajevu, kao i tamosnji u Beogradu. “Zelja nam je da uspostavimo porusene mostove. Zelja mi je da vise ni zvezda ne padne na Sarajevo", izjavio je Balasevic.

Predstavnik UNHCR-a iz Sarajeva Aida Pobric rekla je da su je “pitali sta moze da pokrene celu Bosnu" i dodala da je to Djordje Balasevic. Pobriceva je saopstila da ce se pri UNHCR-u osnovati fond “Djordje Balasevic" i da ce novinarima iz Beograda biti omoguceno da prate koncert u Sarajevu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /