utorak, 13. januar 1998.

PREMA STATUTU SPS OTVORENA MOGUCNOST POVRATKA MILETA ILICA U PARTIJU

“Vratio bih se, ali ne kao funkcioner"

Nis. -Posto Statut SPS predvidja da clan Glavnog odbora ove partije po isteku godine dana od iskljucenja iz nje moze ponovo postati partijski pripadnik, postoji mogucnost da od danas nekadasnji predsednik niskih socijalista Mile Ilic ponovo bude clan SPS.

“Vratio bih se u partiju ali samo kao intelektualac -levicar i obican clan, a nikako kao funkcioner", izjavio je Ilic novinarima tim povodom i dodao da se on “u principu nikako ne vraca tamo gde je bio".Prema njegovim recima, cak ni predsednik Jugoslavije i Socijalisticke partije Srbije Slobodan Milosevic ne bi mogao da mu naredi politicki povratak, vec bi o tome odlucio on sam, kao “politicki realan covek" koji zna da je “politicki kam-bek vrlo rastegljiva kategorija".

Ilic je danas direktor balkanskog centra za lokalnu samoupravu sa sedistem u Nisu.Do proslogodisnjih lokalnih izbora bio je predsednik gradskog odbora SPS i vazio za jednog od “najtvrdjih" partijskih lokalnih mocnika u Srbiji.Smenjen je sa funkcije i iskljucen iz SPS u vreme masovnih gradjanskih protesta organizovanih zbog prekrajanja izbornih rezultata.

Z. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /