utorak, 13. januar 1998.

KONKURS “NASE BORBE"

Nagrada za toleranciju

Na dan izlaska iz stampe prvog broja 1995. godine, “Nasa Borba" ce i narednog 1. februara dodeliti, po treci put, Nagradu za toleranciju. Ovo priznanje se dodeljuje pojedincima ili grupi gradjana, organizacijama i institucijama koji su svojim javnim delovanjem i ponasanjem doprineli da se ucvrste moralni principi i civilizacijske vrednosti koje “Nasa Borba" zeli da promovise i podrzi.

Prvi dobitnik ovog priznanja za negovanje tolerancije, dijaloga i doprinos miru dobio je istaknuti knjizevnik Aleksandar Tisma. Za najvisi nivo tolerancije u prosloj godini nagrada je dodeljena Studentskom pokretu 96/97. koji se svojim akcijama u gradovima sirom Srbije pridruzio gradjanskom protestu zbog izborne kradje na lokalnim izborima.

Ziri koji ce odlucivati o dodeli nagrade sastavljen je od predstavnika Saveta lista, Redakcije, Helsinskog odbora za ljudska prava za Srbiju, Evropske helsinske federacije i Saveta Evrope, kao pokrovitelja nagrade koju dodeljuje “Nasa Borba". Nagrada se sastoji od umetnickog predmeta koji simbolizuje ideju tolerancije i novcanog dela u iznosu desetostruke prosecne zarade na dan dodele priznanja. Pozivamo citaoce, gradjane i organizacije da posalju predlog kandidata za ovogodisnju Nagradu za toleranciju. Pismeno obrazlozenje treba dostaviti na adresu: “Redakcija lista “Nase Borbe", Beograd, 29. novembra 68b, najkasnije do 26. januara ove godine. Svi predlozi su ravnopravni, bez obzira da li su objavljeni u izdanjima naseg lista.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /