sreda, 14. januar 1998.

MOMIR BULATOVIC KASNO SINOC, POSLE RAZGOVORA SA SAVEZNIM PREMIJEROM RADOJEM KONTICEM, OBAVESTIO SVOJE PRISTALICE

Vlast pristala na pregovore

Pregovaracki timovi treba da se sastanu danas oko osam sati a Bulatovic obecao da ce o rezultatima pregovora obavestiti do 14 sati. I pre ovog saopstenja Konticev dolazak u Podgoricu tumacen kao pocetak ispunjavanja zahteva demonstranata. Predsednik Savezne vlade i danas u Podgorici

Niko nije dovijeka predsjednik:
Momir Bulatovic s pristalicama juce
ispred zgrade Skupstine Crne Gore
Foto: FoNet/Pobjeda

Podgorica. - “Druga strana je konacno prihvatila nas zahtjev da odredi svoje pregovarace", saopstio je sinoc oko 22 casa i 30 minuta Momir Bulatovic ucesnicima protestnog mitinga pred zgradom crnogorskog parlamenta u Podgorici. Bulatovic je prethodno razgovarao sa saveznim premijerom dr Radojem Konticem, koji se ranije u Podgorici sreo i razgovarao sa Milom Djukanovicem, aktuelnim crnogorskim premijerom i novoizabranim predsjednikom Republike.

Prema Bulatovicevim rijecima, pregovaracki timovi treba da se susretnu danas u osam casova ujutro. Pregovaracki tim Organizacionog odbora “Velikog narodnog mitinga" vec je ranije odredjen i cine ga: Zoran Zizic, Predrag Bulatovic i Ranko Kadic, dok se ne zna ko ce pregovarati u ime crnogorske vlasti.

“Pokusacemo da pronadjemo sporazum, i mislim da mozemo biti i izvjesno optimisti u tom pravcu", procijenio je sinoc Bulatovic i napomenuo da ce ucesnici mitinga o rezultatima pregovora biti obavijesteni danas u 14 sati. Nakon toga bi, u zavisnosti od ishoda pregovora, uslijedio dogovor o daljim aktivnostima.

Ucesnici mitinga su pozvani da se ne razilaze, nego da zajedno sa organizatorima protesta, na celu sa Momirom Bulatovicem, proslave i docekaju srpsku Novu godinu.

D. V.

Djukanovic i Bulatovic kod Milosevica?

Beograd, FoNet. - Predsednik Jugoslavije Slobodan Milosevic mogao bi danas pozvati u Beograd na razgovore novoizabranog i odlazeceg predsednika Crne Gore - Mila Djukanovica i Momira Bulatovica, saznaje nezvanicno FoNet. Saznaje se takodje nezvanicno da je stab Mila Djukanovica savetovao novog predsednika da ne prihvati poziv, odnosno da u Beograd ne ide pre inauguracije 15. januara.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /