sreda, 14. januar 1998.

SFOR PONOVO U AKCIJI U RS

Zaplenjeno dve tone oruzja u Ozrenskom dzepu

Doboj, Beta. - Pripadnici Nordijsko-poljske brigade Sfora zaplenili su na podrucju Ozrena, u Republici Srpskoj, oko dve tone ilegalnog oruzja i municije, saopstio je juce Sfor. U saopstenju se navodi da su oruzje u privatnim kucama, u takozvanom Ozrenskom dzepu, otkrili vojnici danskog bataljona, i da je, izmedju ostalog, zaplenjen jedan broj minobacaca, rucnih bacaca, i teskih mitraljeza .

"Operacija je izvrsena bez dramaticnih dogadjaja. Niko nije povredjen, i sve je islo po planu, izjavio je portparol Nordijsko-poljske brigade, major Sjak Hahajm. Kako se navodi, operacija "Veliki zli vuk" pocela je prekjuce, a pripadnici danskog bataljona, koji su obavili glavni deo posla, jos prebrojavaju i popisuju zaplenjeno oruzje.

"Zaplenjeno je nekoliko minobacaca i gotovo 200 granata.Takodje i nekoliko protivtenkovskih orudja i rucnih bacaca. Jedinice Nordijsko-poljske brigade oduzeli su i vise od 20.000 komada razlicite mun icije za rucno oruzje, kao i veliku kolicinu municije velikog kalibra", precizirano je u saopstenju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /