sreda, 14. januar 1998.

SAOPSTENJE MINISTARSTVA SAOBRACAJA I VEZA REPUBLIKE SRBIJE

Strajk je nezakonit

Strajk Gradskog saobracajnog preduzeca koji je organizovao Nezavisni sindikat doveo je do potpunog kolapsa u javnom saobracaju u Beogradu i ugrozio uslove zivota i rada svih gradjana, kao i preduzeca i ustanova u glavnom gradu. Ovakvo stanje u kome najvise trpe gradjani Beograda posledica je, pre svega, medjusobnih sukoba i obracuna nekadasnjih clanica koalicije “Zajedno". Najvecu odgovornost za ovakvu situaciju snose gradske vlasti, koje nisu resile vitalne probleme u Gradskom saobracajnom preduzecu, kao i rukovodstvo GSP-a i Nezavisni sindikat. Strajk je nezakonit jer nije obezbedjen minimum procesa rda - kaze se u saopstenju Republickog ministarstva za saobracaj i veze i dodaje:

“Netacne i neosnovane su tvrdnje Nezavisnog sindikata o navodnom dugovanju Vlade Republike Srbije prema GSP-u. Republicko ministarstvo za saobracaj i veze u saradnji sa drugim ministarstvima i institucijama, da bi ublazilo posledice i teskoce koje trpe gradjani, angazovalo je preko 250 autobusa vojske, policije i vise desetina auto-saobracajnih prduzeca na podrucju Srbije, koji od jutros prevoze gradjane.

Neophodno je da poslovodstvo Gradskog saobracajnog preduzeca, Strajkacki odbor i rukovodstvo grada Beograda odmah obezbede minimum procesa rada i nastave pregovore, kako bi se sto pre obezbedilo normalno funkcionisanje gradskog prevoza", kaze se na kraju saopstenja.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /