cetvrtak, 15. januar 1998.

POLITICKI DIREKTOR NEMACKE DIPLOMATIJE VOLFGANG ISINGER U PETAK PUTUJE U PRISTINU

Planiran susret i s Milosevicem

Beograd. - Politicki direktor ministarstva inostranih poslova Nemacke Volfgang Isinger boravice u petak u Pristini, u okviru dugo najavljivane zajednicke posete Kosovu, sa specijalnim izaslanikom SAD Robertom Gelbardom, saznaje "Nasa Borba" u ambasadi SR Nemacke u Beogradu.

Isinger ce tokom visecasovnog boravka u Pristini najverovatnije razgovarati sa predstavnicima politickih partija Albanaca, a istog dana o rezultatima susreta izvestice novinare u Beogradu. Visokog nemackog diplomatu trebalo bi da po odlasku iz kosovske prestonice primi i predsednik SRJ Slobodan Milosevic.

Zajednicka posete Isingera i Gelbarda Kosovu najavljivana je jos sredinom jeseni, kao deo pojacane inicijative medjunarodne zajednice za mirno resenje kosovskog problema. Njihov boravak u SRJ vise puta je, medjutim, otkazivan na zahtev americke strane. Gelbard, inace, na prostoru bivse SFRJ boraviti citave ove sedmice.

Nemacki ministar inostranih poslova Klaus Kinkel najavio je pocetkom meseca da ce u skorije vreme, sa francuskim kolegom Iberom Verdinom, doci u SRJ. Evropske diplomate u Beogradu jos ranije su "Nasoj Borbi" potvrdile da ce ovoj poseti dvojice sefova diplomatija sigurno neposredno prethoditi misije nekih njihovih pomocnika.

F. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /