cetvrtak, 15. januar 1998.

RADOJE PRICA, SEF ODBORNICKE GRUPE DS U SKUPSTINI GRADA O NAPADU SPO

Kriv je Krunic!

- Zna se ko cini gradsku vlast, ko drzi gradsku kasu! Tvrdnja da je Demokratska stranka organizovala strajk GSP, u dosluhu sa sindikalcima, je, u najmanju ruku - besmislena i spada u domen paranoicnog lupetanja. Kriv je Krunic! - rekao nam je juce Radoje Prica, sef odbornicke grupe DS u beogradskom parlamentu, reagujuci na tvrdnju SPO da su demokrate paralisale prevoz Beogradjana i ucestvovale u organizovanju strajka.

Prica je kao najveceg krivca za kolaps u gradskom saobracaju naveo gradskog premijera, Spasoju Krunica, podsecajuci na to da su se predsednici gradske i republicke vlade (Krunic i Marjanovic) dogovorili da plate zaposlenih u GSP budu 30 odsto vece, iako finansije Grada to nisu mogle da podnesu.

- U novembru prosle godine Upravni odbor GSP je uspeo da spreci strajk u ovom preduzecu, ostavljajuci gradskoj vladi da do januara nadje sredstva i sredi situaciju. Tada sam, tokom cele noci, isao od pogona do pogona i objasnjavao vozacima da Grad nema para za povecanje plata. Medjutim, ubrzo me je demantovao Dragan Covic, clan gradske vlade, koji je medju radnike dosao sa gotovim sporazumom izmedju Krunica i Marjanovica oko povecanja plate - rekao je Prica, objasnjavajuci da je besmislena tvrdnja SPO da demokrate, u istom obimu, ucestvuju u debi gradske vlasti.

S. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /