cetvrtak, 15. januar 1998.

CLANOVI UPRAVNOG ODBORA GSP DEMOKRATSKE STRANKE O SMENI PAVLA GLADOVICA

Mandic - nelegalni direktor

- Pavle Gladovic je i dalje generalni direktor GSP u ostavci. Vuceta Mandic, predsednik Upravnog odbora GSP nelegalno je postavljen na to mesto, saopstio je Branislav Belic, potpredsednik Upravnog odbora GSP i clan DS na jucerasnjoj vanrednoj konferenciji za novinare.

Obrazlazuci taj stav, Belic je rekao da prema Statutu GSP, generalnog direktora moze da razresi duznosti i da (ne) prihvati njegovu ostavku, kao i da postavi novog samo Upravni odbor preduzeca, dok Skupstina grada mora da da saglasnost za te odluke, sto u slucaju Gladovica nije ucinjeno.

"Jedina odluka koju smo doneli na sastanku Upravnog odbora u utorak uvece, i to jednoglasno, bila je da se Gladoviceva ostavka razmatra kasnije, saopstio je Nenad Bogdanovic, takodje clan DS u Upravnom odboru GSP dodajuci da je laz da je DS opstruirala prekjucerasnji sastanak buduci da od devet mesta u Odboru, demokratama pripada samo tri. Bogdanovic je istakao i da je Mandic juce do 12 casova tvrdio da nema pojma da je postavljen za generalnog direktora GSP i da je za to cuo iz medija.

Demokrate ocenjuju da "neleglanom smenom Gladovica, gradska vlada pokusava da skrene paznju sa sustinskog problema da je ona najodgovrnija za strajk". Dragan Kopcalic, predsednik gradskog odbora DS je istakao da rukovdstvo GSP ne moze biti odgovrno za strajk jer nije ono obecavalo sindikatima i potpisivalo sporazume sa njima i republickom vladom vec je to cinila gradska vlast. "Direktor GSP cak nema nikave ingerencije ni u vezi sa parama preduzeca," dodao je Kopcalic.

Prinudna uprava

Dragan Kopcalic, predsednik gradskog odbora DS upozorio je da je postavljanje Mandica na mesto direktora GSP, vrsta prinudne mere i da predstavlja uvod u zavodjenje prinudne uprave u gradu. "Da li ce clanovi te prinudne vlade biti SPO ili SPS ili i jedni i drugi sve jendo je," rekao je Kopcalic dodajuci da koalcija SPS i SPO nema vecinu u Skuzpstini grada (jer je stalno dosutno po nekoliko njihovih odbornika) i da su im stoga potrebne nelegalne mere.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /