cetvrtak, 15. januar 1998.

EMIR KUSTURICA

Prvi put optimista

Sat vremena posle ponoci, koja je oznacila ulazak u Novu godinu, mereno po starom kalendaru, ekipa "Nase Borbe" srela je kod bine na Trgu Republike Emira Kusturicu. Mada je ocito bio u zurbi, poznati reziser, odvojio je malo vremena, taman da odgovori na par nasih pitanja, medju njima, naravno, i - kakva ce biti ova godina.

"Kod nas se sve nekako pretvara u istorijske projekcije. Bice manje od onoga sto ocekujemo ali nekako se na obzorju iscrtavaju stvari koje djeluju umirujuce. Cini mi se da shvatamo sta se desilo i da nekako kockice dolaze na svoje. Nadam se da nece biti nemira u Crnoj Gori, to mi je najvaznije", rekao je Kusturica.

Zvucite kao optimista

"Pa prvi put jesam. Napravio sam jedan film koji je za mene znacio izlazak iz mraka na svjetlost dana. Cini mi se da sam uspio konacno da napravim jedan radostan, veseo film u kome nema nikakve istorije, nikakve politike pa je nekako iz filma doslo natrag neko veselje. Mozda je bez pokrica, ali je veselje".

Novogodisnji docek Kusturica je procenio kao lepu narodnu zabavu i potom dodao: "Moram da priznam da sam vrlo sebicno dosao ovde, da vidim kako zvuci "Zabranjeno pusenje" i veoma sam zadovoljan".

N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /