cetvrtak, 15. januar 1998.

IZJAVA MILICE PEJANOVIC-DJURISIC

Bulatovic nije zeleo sporazum

Podgorica, Beta. - Predsednica Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Milica Pejanovic-Djurisic rekla je sinoc TV Crne Gore da pregovaraci iz politicke grupacije Momira Bulatovica "nisu zeleli da postignu sporazum" sa predstavnicima crnogorske vlasti. "Jedan deo njihovog pregovarackog tima nas je upozorio da je moguce da se protest nece mirno zavrsiti i da se do kraja dana moze desiti nesto na sta smo upozoravali ovih dana, a to je da izvrse upad ili u zgradu Televizije ili u zgradu vlade", rekla je Milica Pejanovic-Djurisic.

Prema njenim recima, Bulatovicevi pregovaraci su tokom celog dana "vesto odugovlacili pregovore, stvarajuci kod svojih pristalica privid da se moze izaci u susret njihovim zahtevima, koristeci to da podignu tenzije kod okupljenog naroda". Predsednica DPS je rekla da je njena partija prihvatila pregovore "samo iz obzira prema gradjanima, koji su pred Skupstinu dovedeni na osnovu neke lazne propagande da od izmisljenog neprijatelja spasavaju zajednicku drzavu" i dodala da "takav neprijatelj u Crnoj Gori ne postoji".

Pejanovic je optuzila crnogorskog predsednika Bulatovica da je od pocetka krize u Crnoj Gori odbijao ponude DPS za resavanje problema u institucijama sistema, "povodeci se laznim nadama da je vlast u Crnoj Gori moguce promeniti na ulici". Predsednica DPS je rekla da sporazum koji je njena stranka ponudila Bulatovicevim pregovaracima obezbedjuje miran izlazak iz krize u Crnoj Gori.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /