Petak, 4. jul 1997.

MOMCILO KRAJISNIK UPUTIO PISMO PREDSEDNICI RS

Predlazem da sve nesporazume resimo na Skupstini

Krajisnik tvrdi da je za odluku o raspustanju potrebno i pozitivno misljenje predsednika vlade. Sve odluke, osim "da se povinujete odlukama politike" pogubne su za RS, tako i za Vas licno", porucuje Krajisnik

Pale, Beta. - Clan predsednistva BiH iz Republike Srpske (RS) Miomcilo Krajisnik odbacio je juce zahtev predsednika RS Biljane Plavsic za razmatranje mogucnosti raspustanja skupstine RS, ocenjujuci taj zahtev kao "iznenadjujuci". U pismu upucenom Biljani Plavsic, Krajisnik je rekao da predsednica RS za takvu odluku mora dobiti pozitivno misljenje i predsednika skupstine i predsednika vlade, jer to predvidja Ustav RS. On je istakao da bi se odluka o raspustanju skupstine bez saglasnosti predsednika Skupstine i predsednika Vlade RS smatrala nistavnom.

"Predlazem Vam da sve nesporazume resimo na Skupstini RS, koja je zakazana za petak, 4. jul, na Palama", kaze se u pismu. Krajisnik je rekao da se politicka kriza u RS proteklih meseci "toliko iskomplikovala" da "postoji opravdani strah od haosa i teskih posledica" za RS. Skupstina "za svoj rad zasluzuje najvecu ocenu", pa "osim meni nepoznatih razloga nemate ni jedan razlog" za raspustanje skupstine, rekao je Krajisnik. "Nezavisno od validnosti nameravane odluke, morate imati na umu, da Vase aktivnosti posle stava Glavnog odbora SDS nemaju kredibilitet", kaze se u Krajisnikovom pismu. Sve odluke, osim "da se povinujete odlukama politike, koju zastupaju sve institucije i odgovorne licnosti u RS, pogubne su kako za RS tako i za Vas licno", kaze se u pismu.

"Zelim da verujem da cete postupiti po Ustavu i zakonima, da cete odluke donositi u korist naroda, koji Vas je izabrao i da cete odustati od svoje namere", pise Krajisnik. On zakljucuje da bi bio srecan "da ove nesporazume raspravimo sa predstavnicima drzavnih institucija, a i sa samim poslanicima na ciji rad, ocito, imate primedbe".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /