Petak, 4. jul 1997.

MOMIR BULTOVIC BOJKOTOVAO SEDNICU IZVRSNOG ODBORA DEMOKRATSKE PARTIJE SOCIJALISTA

Strah od tajnog glasanja za predsednicku nominaciju?

Podgorica, Montena-faks. - Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Momir Bulatovic, sa nekoliko svojih istomisljenika, bojkotovao je juce sjednicu Izvrsnog odbora vladajuce partije, potvrdjujuci time da ne zeli da zakaze, vec ranije za 11. jul planiranu sjednicu Glavnog odbora, na kojoj treba da se odluci o izboru kandidata vladajuce partije za novog predsjednika Republike Crne Gore.

Prema informacijama koje je Montena-faks dobila od ucesnika te sjednice, Izvrsni odbor je danas utvrdio listu od pet potencijalnih kandidata, izmedju kojih ce Glavni odbor, tajnim glasanjem, nominovati predsjednickog kandidata. Kandidatura je potvrdjena za Momira Bulatovica, Svetozara Marovica, Mila Djukanovica, Milicu Pejanovic Djurisic i Milana Gajovica. Izvrsni odbor je obavezao kandidate da pripreme i Glavnom odboru saopste svoj program, a taj organ ce o nominaciji predsjednickog kandidata odluciti do 11. jula, roka koji je ranije utvrdjen.

Montena-faks, takodje, saznaje da je Milica Pejanovic Djurisic od strucnih sluzbi DPS-a zahtijevala da dobije odluke opstinskih odbora DPS-a o inicijativi za sazivanje vanrednog kongresa te partije, ali da joj je receno da je sva dokumentacija zakljucana kod predsjednika Bulatovica, koji sam ovih dana direktno kontaktira sa opstinskim odborima DPS-a.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /