Petak, 4. jul 1997.

SAOPSTENJE IZ AMERICKE AMBASADE U BEOGRADU

Za SAD vize na formularima ili starim pasosima

Beograd. - Sjedinjene Americke Drzave priznaju nove pasose "SRJ" kao vazece putne dokumente za gradjane ove zemlje, saopstila je juce Ambasada SAD u Beogradu. Medjutim, odsustvo normalnih diplomatskih odnosa izmedju Sjedinjenih Drazva i "Savezne Republike Jugoslavije" (Srbije i Crne Gore) onemogucava unosenje americkih viza direktno u pasose koje je izdala "SRJ", kaze se u tom saopstenju.

"Iz tih razloga Sjedinjene Drzave izdavace vize imaocima novih pasosa 'SRJ' na posebne formulare koji ce, uz novi pasos, sluziti kao vazeci putni dokument za prezentaciju imigracionim vlastima Sjedinjenih Drazava.

Sto se tice onih koji poseduju stare pasose SFRJ, Sjedinjene Drzave nastavice da izdaju vize imaocima unosenjem direktno u njihove pasose", kaze se na kraju saopstenja iz Ambasade SAD u Beogradu.

U OSTALIM AMBASADAMA U BEOGRADU

Normalno viziranje plavih pasosa

Beograd, FoNet. - Ambasade Nemacke, Francuske, Velike Britanije, Italije, Kanade i Austrije izdaju vize tih zemalja u SR Jugoslaviji direktno u nove, plave pasose jugoslovenskih drzavljana, potvrdjeno je juce u tim ambasadama. Za razliku od Ambasade SAD, u ambasadama Nemacke, Francuske, Velike Britanije, Italije, Kanade i Austrije od pocetka izdavanja novi pasosi se normalno viziraju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /