Petak, 4. jul 1997.

FRANJO TUDJMAN ZA AGENCIJU "ROJTER"

Hrvatska ce izruciti Hagu osumnjicene za ratne zlocine

Zagreb, Rojter. - Hrvatski predsdnik Franjo Tudjman juce je izjavio da ce bilo koja osoba osumnjicena za ratne zlocine koja bude pronadjena u Hrvatskoj biti izrucena u Hag i rekao da ce ohrabriti bosanske Hrvate da ucine itso.

"Ko god da je optuzen i prisutan u Republici Hrvatskoj bice isporucen sudu u Hagu, ali u Hrvatskoj ne postoje optuzene osobe koje drze hrvatske vlasti", rekao je Tudjman tokom razgovora za Rojter, u predsednickoj palati u Zagrebu. "Samo je Hrvatska ucinila sve, kako bi svako ko je optuzen i ko je boravio u Republici Hrvatskoj bio otpremljen u Hag. Nijedna druga strana to nije ucinila,", dodao je on.

Upitan da li planira da iskoristi svoj uticaj na bosanske Hrvate kako bi ih ohrabrio da isporuce optuzene koje zive u Hercegovini, Tudjman je rekao: "Svakako. Ali ja ne mogu biti smatran odgvovornim za ono sto se dogadja u Bosni i Hercegovini." "Mi smo do sada vec primenili nas uticaj na tamosnju situaciju i ja mislim da su rezultati bili vise nego povoljni", rekao je hrvatski predsednik.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /