Petak, 4. jul 1997.

KABINET BILJANE PLAVSIC DEMANTUJE VEST SRT DA JE SA OLBRAJTOVOM DOGOVORILA HAPSENJE KARADZICA I MLADICA

Sracunato na diskvalifikaciju predsednika

Banjaluka. - U saopstenju iz kabineta predsednika Republike Srpske Biljane Plavsic demantovana je juce vest, koja se objavljuje na programima Srpske radio- televizije, da su jedinice Sfora dobile naredjenje za hapsenje Radovana Karadzica i generala Ratka Mladica. Vest, inace, dolazi iz izvora bliskim civilim i bezbedonosnim organima Republike Srpske.

U saopstenju se izmedju ostalog kaze: "U duhu tendencioznih i cesto laznih vesti na programima Srpske radio televizije, sracunatih da diskvalifikuje licnost predsednika Republike Srpske, ovom prilikom je na perfidan nacin u ovoj vesti ubacena i recenica da smo Medlin Olbrajt i ja u cetiri oka vodili razgovor kako bi slusalac mogao da poveze aktivnosti Sfor i moj susret sa gospodjom Medlin Olbrajt".

U saopstenju je navedeno da je predsednik Republike Srpske sa detaljima razgovora vodjenog sa Medlin Olbrajt obavestila Radovana Karadzica i sve relevantne ljude iz vrha Republike Srpske.

LJ. K.

NATO: Glupost!

Pale, Rojter. - NATO je juce demantovao izvestaj koji je emitovan na televiziji bosanskih Srba da je njegovim pripadnicima naredjeno da uhapse bivseg predsednika bosanskih Srba Radovana Karadzica i generala Ratka Mladica. Portparol NATO Kris Rili je u Sarajevu izjavio da je izvestaj "glupost" i da nema promene u "mandatu ili smernicama" NATO.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /