Subota, 5. jul 1997.

SKUPSTINA NEZAVISNOG UDRUZENJA PENZIONERA SRBIJE ZAKAZANA ZA NEDELJU, 6. JUNA

Avramovicu ce biti ponudjeno mesto pocasnog predsednika

Beograd. - Ako je ime Dragoslava Avramovica formula uspeha onda je Nezavisno udruzenje penzionera Srbije na dobrom putu do njega. Bivsi guverner NBJ od juce je clan ove organizacije kojoj je bio naklonjen od njenog osnivanja i ucestvovao u protestima koje je organizovala.

"Angazovacu se u radu Nezavisnog udruzenja onoliko koliko mi moje zdravstveno stanje dozvoljava", rekao je juce dr Avramovic na sastanku predsednika opstinskih odbora NUPS-a, na kojem je obelodanjeno njegovo pristupanje Udruzenju.

"Zao mi je sto nisam u situaciji da budem na celu ove organizacije, ali cu ljudima koji budu na tom mestu pomoci u njihovom nastojanju da se izbore za sto dostojanstveniji zivot penzionera".

Na Skupstini NUPS-a, koja ce se odrzati u nedelju 6. juna, dr Dragoslavu Avramovicu ce biti ponudjeno mesto pocasnog predsednika, sto ce on, uveren je Milan Djuric, predsednik Izvrsnog odbora, i prihvatiti. Time ce biti razresena dilema da li ce dr Avramovic prihvatiti celno mesto u Penzionerskoj partiji Srbije koja je u osnivanju. Do sada rukovodsto NUPS-a i osnivaci nove partije nisu pokazali nikakav interes za saradnju, a cak su prema zvanicnim izjavama na potpuno suprotnim stranama. Svojom jucerasnjom odlukom bivsi jugoslovenski guverner opredelio se za nestranacku organizaciju smatrajuci da ona ima vise sanse da pridobije simpatije penzionera i lakse se izbori za svoje ciljeve.

M. Vukovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /