Subota, 5. jul 1997.

BILJANA PLAVSIC U INTERVJUU ZA TV STUDIO B O SVOJIM ODNOSIMA S PREDSEDNIKOM SRBIJE

Milosevic razgovara s Karadzicem i Krajisnikom

"Ne prihvatam da budem paravan
za neke stvari: Predsednica RS
potpisuje akt o raspustanju Skupstine RS
FOTO: FoNet

Beograd, FoNet. - Predsednik Republike Srpske Biljana Plavsic izjavila je da je uzrok sukoba s delom rukovodstva bosanskih Srba njeno ukazivanje na postojanje kriminala. "Da nema kriminala, da postoji pravna drzava, da nema sive ekonomije, ja ne bih imala rec primedbe ni za sta. U tom slucaju bih mogla da prihvatim da budem paravan za neke stvari. Ali, ako vidim da Republika Srpska ide u propast, nema te drzave koja bi me sprecila. Sva odgovornost je na mojim ledjima", izjavila je Biljana Plavsic u intervjuu Radiju B92, koji je preksinoc emitovala i TV Studio B.

Plavsic je konstatovala da nikada nije imala narocito dobre odnose s Beogradom, ali da to ne znaci da ne bi mogla da razgovara s predsenikom Srbije Slobodanom Milosevicem. Ona je naglasila da je s Milosevicem nekoliko puta razgovarala dok je bila vrsilac duznosti predsednika Republike Srpske, ali da ni do jednog sastanka nije doslo od kako je postala predsednik. "Ne slazem se s njegovom politikom, po prirodi sam demokrata, antikomunista, cim vidim tragove nedemokraticnosti i neodgovornosti prema narodu, tragove sile, ja s tim ne mogu da se slozim. Ali, bez obzira na to sto se razlikujemo, ako se radi o sudbini srpskog naroda, treba da razgovaramo", izjavila je Biljana Plavsic.

Prema njenim recima Milosevic je direktno kontaktirao sa srpskim predstavnikom u Predsednistvu BiH Momcilom Krajisnikom i bivsim predsednikom Republike Srpske Radovanom Karadzicem. "Ocito nisam osoba podobna za razgovor s predsednikom Srbije, te se zato trazi bivsi predsednik i rade se nedozvoljene radnje", rekla je Plavsic. To najbolje, kako je izjavila, dokazuje Sporazum o paralelnim vezama. "Zamislite sporazum koji nije potpisao predsednik RS. Ocito da Milosevic nije za dogovore, on je samo za naredjenja", konstatovala je Plavsic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /