Subota, 5. jul 1997.

JUCE U BANJALUCI ODRZAN MITING PODRSKE PREDSEDNIKU RS

Plavsic: "Zrtve nisu pale za lopove, vec za casnu drzavu"

Banjaluka. - Na jucerasnjem mitingu podrske predsednici Republike Srpske Biljani Plavsic, koji su organizovali studenti Pravnog fakulteta, okupilo se petnaestak hiljada ljudi. Docekana ovacijama "Ne daj se, Biljo" i "Ne daj nas, Biljo", predsednica Plavsic je rekla:

- Ovo je znak da sam na pravom putu. Zao mi je sto se ovo desilo, ali tako je moralo biti. Ti sto to rade, grupa kriminalaca od 200 ljudi zaboravila je program SDS, a to je najbolji program. Nase zrtve nisu pale za lopove, vec za casnu drzavu.

Cesto prekidana aplauzima, Biljana Plavsic je rekla da nema razlike izmedju Hercegovine i Krajine, da narod nije zavadjen medjusobno, da ih na to podsticu lideri, pritom apostrofirajuci Velibora Ostojica. "Mi ne da ne damo samo Banjaluku, vec ne damo Republiku Srpsku i ostajemo ovde", zavrsila je predsednica Plavsic obracanje, ispracena aplauzima pozivajuci gradjane da se okupe i danas, u isto vreme.

Povodom ovog okupljanja oglasio se i potpredsednik Republike Srpske Dragoljub Mirjanic zabranivsi studentima da idu pred Banski dvor.

LJ. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /