Ponedeljak, 7. jul 1997.

SAOPSTENJE MUP REPUBLIKE SRPSKE

Podrzan dogovor o hitnom sastanku MUP RS i IPTF

Banjaluka, FoNet. - Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske podrzalo je juce u Banjaluci dogovor clana Predsednistva Bosne i Hercegovine iz RS Momcila Krajisnika sa specijalnim americkim izaslanikom za Balkan Robertom Gelbardom o potrebi hitnog sastanka predstavnika MUP RS i IPTF, javlja SRNA.

MUP RS saopstio je da je na radnom sastanku ministra unutrasnjih poslova Dragana Kijca sa celnim ljudima centara javnih i drzavne bezbednosti Banjaluke, Prijedora, Mrkonjic Grada i Doboja razmatrana politicko-bezbednosna situacija u Banjaluci, pri cemu je konstatovano da saradnja MUP i IPTF nije prekidana.

Zakljuceno je i da se u nastavku saradnje rese sva otvorena pitanja, koja opterecuju odnose srpske policije i medjunarodne civilne policije, kao i da sto pre bude odrzan sastanak na najvisem nivou, u cilju postizanja saglasnosti o tim problemima.

Kijac je pre radnog sastanka u Banjaluci posetio stanice javne bezbednosti u Gradiski i Laktasima, gde su, takodje, razmatrana pitanja u oblasti kriminaliteta i javnog reda i mira, dodaje se u saopstenju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /