Ponedeljak, 7. jul 1997.

KOMENTAR SRT SA PALA O KRIZI U RS

Biljana Plavsic presla granice odgovornog ponasanja

Pale, Beta. - Srpska radio-televizija sa Pala saopstila je sinoc da je predsednica Republike Srpske Biljana Plavsic otkazala sastanak u Bijeljini sa clanom Predsednistva BiH Momcilom Krajisnikom i optuzila je za sadasnju krizu u RS.

U komentaru SRT o krizi u RS koji prenosi Srna, navodi se da je Krajisnik "prihvatio ideju" o sastanku da bi Biljani Plavsic preneo "stavove Skupstine i drugih drzavnih organa, i predloge za prevazilazenje krize, koja je nastala udaljavanjem gospodje Plavsic od ostatka drzavnih institucija i njenim krsenjem Ustava i zakona zemlje". "Na zalost, prema opstem misljenju, predsednica Plavsic se zaputila putem bez povratka, pribegavajuci ranije intervjuima i istupanjima u javnosti, a sada mitinzima sa vanparlamentarnom opozicijom i politickim protivnicima koji su porazeni na septembarskim izborima", konstatuje SRT. U komentaru se ocenjuje da je takvo ponasanje "ne samo neuobicajeno nego je i nezakonito i duboko neodgovorno" i da podrsku predsednici RS "pruzaju osvedoceni neprijatelji i politicki protivnici srpskog naroda".

"Ako gospodja Plavsic nije svesna svog opasnog ponasanja i neustavnih akata, onda se mora javno reci da je presla granice odgovornog ponasanja, i da se zemlja i narod moraju braniti od nje i njenih gresaka, kako se uskoro ne bismo morali braniti od tudjih vojski, koje se mogu okrenuti na nas u eventualnom haosu", istice se na kraju komentara SRT.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /