Utorak, 8. jul 1997.

DEJVID FOLI, PORTPAROL OEBS U SARAJEVU

OEBS se sprema za vanredne izbore u RS

Sarajevo, Beta. - Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju razmatra nacin nadgledanja novih izbora za Skupstinu Republike Srpske, koji bi trebalo da se odrze u istom vremenskom okviru kad i lokalni izbori u BiH, izjavio je juce u Sarajevu portparol OEBS Dejvid Foli.

Kako javlja Onasa, Foli je na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao da ce se sve odluke koje budu doneli "bivsi clanovi Skupstine RS smatrati nevazecim", jer je odluka Biljane Plavsic o raspustanju Skupstine u skladu sa Ustavom RS.

Portparol Ureda visokog predstavnika u BiH, Sajmon Hejzlok rekao je da visoki predstavnik nece prihvatiti nijednu rezoluciju koja bi mogla ugroziti implementaciju Mirovnog sporazuma, dodavsi da "rezim koji smatra da moze menjati ustavne odredbe kako bi ispunio sopstvene ciljeve, nije demokratican".

On je optuzio Srpsku radio-televiziju na Palama da sprecava slobodnu razmenu informacija iz Banjaluke, sto je u "komunistickom totalitarnom stilu".

"Uredjivacka politika veceg dela stampe, a posebno televizije u RS, tesko da se moze nazvati objektivnom, uprkos cinjenici da je nezavisnost medija sustinski uslov demokratskog drustva", rekao je Hejzlok.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /