Utorak, 8. jul 1997.

Savezna vlada "otela" organizaciju doceka kosarkasa

Barselona. - Kosarkaska reprezentacija Jugoslavije, stari i novi sampion Evrope, docekana je juce u podne u Beogradu bez gradonacelnika i u organizaciji Savezne vlade, iako su te stvari dosad bile u nadleznosti gradskih vlasti. Gradonacelnik Beograda Zoran Djindjic vratio se sinoc u Beograd redovnom linijom JAT-a koja je u poletanju kasnila oko pet sati dok su kosarkasi u podne doputovali specijalnim avionom.

Iz kabineta Zorana Djindjica obavesteni smo o redosledu poteza i po toj verziji stvari su se odvijale ovako. Kada je reprezentacija obezbedila ulazak u finale, Zoran Djindjic je od saveznog ministra za sport dr Zorana Bingulca zatrazio da RTS direktno prenosi docek reprezentativaca, bez obzira na ishod finalne utakmice sa Italijom. Umesto odgovora, dva sata kasnije stigla je informacija da kompletan program doceka preuzima Savezna vlada ciji su se predstavnici pojavili u Barseloni uoci finala, a novinari kuce "Politika" dobili su zadatak da jugoslovenskim kolegama podele saopstenje o sastavu delegacije i specijalnom avionu za reprezentaciju koja je tako "oteta" od novinara i navijaca koji su se radovali zajednickom putovanju sa sampionima Evrope.

- Cini mi se da je bilo neuobicajenog "viska aktivizma" koji ima malo veze sa njegovom ili njihovom ljubavi za sport. Sve to deluje pomalo degutantno, ali svakako nije najvaznije. Vazno je da se narod raduje, da se povrati nacionalno samopouzdanje koje je bilo poljuljano, da su igraci i navijaci u dvorani pevali "Mesecinu" koja je postala himna sa zimskih demonstracija, izjavio je tim povodom Zoran Djindjic.

V. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /