Utorak, 8. jul 1997.

DUSKO BOGDANOVIC, MINISTAR ZA INFORMISANJE GRADSKE VLADE O SLEDECIM KORACIMA

Uskoro "Novosadski nedeljnik"

Dusko Bogdanovic: Saradnja
sa svim medijskim kucama

Nakon rekonstrukcije gradske vlade i promene u resoru za informisanje, jedan od glavnih poslova bilo je animiranje onih medija u gradu koji bi mogli, sto bolje, da odslikaju politicke i svake druge dogadjaje u Novom Sadu. Tim povodom pitali smo Duska Bogdanovica, ministra za informisanje gradske vlade koji su njihovi sledeci koraci.

- Vidim zapravo dva paralelna prioriteta: jedan je pokretanje ili finansijsko konsolidovanje takozvanih nezavisnih medija u gradu, a drugi je intenziviranje saradnje sa velikim medijskim kucama, pre svega RTS Novi Sad, "Dnevnikom", "Forumom", Radio Dunavom i Pan radijom - kaze gospodin Bogdanovic. - Ugovor o pristupanju Skupstine grada novom Radiju "021" je pred potpisivanjem. Predsednik gradske vlade Caslav Popovic zatrazio je od Saveznog ministarstva za saobracaj i veze dodelu frenkvencije, jer, podsecam, Novi Sad je jedini grad u zemlji koji nije imao privatnu ili nezavisnu radio stanicu.

Dusko Bogdanovic potom kaze da ce se na sutrasnjem zasedanju gradske vlade, najverovatnije pojaviti i zahtev Radio stanice iz Futoga "MI-VI" da im se pomogne u nabavci predajnika. S obzirom da je Skupstina grada i indirektni osnivac ovog radija ocekuje se da zahtev bude povoljno resen. Gradska vlada, po recima Duska Bogdanovica, pomoci ce da ponovo pocne da izlazi nezavisni nedeljnik "Nezavisni" koji je zapao u materijalne poteskoce.

- Na pragu je i pokretanje novog politicko-porodicnog nedeljnika "Novosadski nedeljnik" ciji je glavni urednik Goran Karadzic, a clanovi redakcije poznati novinari mladje generacije. Novosadska vlada ce vrlo skoro odluciti o nacinu saradnje sa ovim novinama. Sto se tice "Radija 5", on se unutrasnjom vlasnickom transformacijom "otvorio" za saradnju sa gradom i vrlo skoro ce gradska vlada pronaci nacin da se finansijskim i drugim sredstvima ukljuci u pomoc ovoj radijskoj kuci. Ako ne bude nekih neocekivanih teskoca, Novi Sad bi trebalo da dobije pet novih (starih) medija i da se na taj nacin "medijska krvna slika" na zadovoljstvo Novosadjana, znatno poboljsa - precizirao je na kraju ministar za informisanje u gradskoj vladi Dusko Bogdanovic.

N. Maksimovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /